Cercul crucii (An Instance of the Fingerpost), autor, Iain Pears, Carti, recomandari, comentarii, rezumate, scriitori
Mirelutza - Bine ati venit pe pagina mea de web!
Nu se poate realiza conexiunea la baza de date.Nu se poate selecta baza de date.

» Prima pagina
Culori
Legatura dintre numere si cifre
Dictionare online
Retete culinare
Util in bucatarie     Nou
Carti si comentarii     Nou
Caracteristici zodii
Rugaciunile zodiilor
Conversii unitati de masura
Superstitiii sau arta de a crede
Murphy
Aparitii editoriale
Contact


Data: 15-07-2024.  Ora: 17:51:53.   vizitatori
  Home » Carti si comentarii » Cercul crucii 

Cercul crucii (An Instance of the Fingerpost)


Autor: Iain Pears
Titlu original: An Instance of the Fingerpost
Traducator: Adriana Badescu
Colectie : Suspans


 

Un roman captivant ce imbina cu maiestrie filosofie, istorie si mister ... asa as cataloga romanul lui Iain Pears intitulat „Cercul crucii”.

Actiunea romanului este plasata in jurul anului 1662, majoritatea intamplarilor dasfasurandu-se in Oxford-ul de altadata.

Intriga cartii implica aspecte religioase, stiintifice si politice si se tese in jurul mortii profesorului Robert Grove, gasit mort in camera sa. In urma anchetei demarate se presupune ca moartea eruditului survenise datorita otravirii cu arsenic.

Fosta servitoare a profesorului Grove este acuzata de crima, iar in urma judecatii este spanzurata.

Cercul crucii (An Instance of the Fingerpost)
+ Click pt. a mari imaginea

Romanul este alcatuit din patru capitole, fiecare dintre acestea constituind in sine o poveste care isi propune sa aduca in lumina cititorului circumstantele mortii profesorului Robert Grove. Fiecare poveste urmareste firul actiunii prin ochii celui care deapana amintiri legate de evenimentele anului 1663 si dupa aceea. Toate cele patru persoane care ne impartasesc evenimentele care au precedat si au continuat mortii savantului de la Oxford sunt personaje ale romanului, fiecare participand intr-o masura mai mica sau mai mare la actiunile descrise in jurnalele celorlalti.

Primul capitol al cartii este povestit din perspecgtiva unui tanar senior venetian numit Marco da Cola. Venit in Anglia sa rezolve problemele aparute in afacerilor tatalui sau, tanarul sfarseste prin a ajunge la Oxford unde cunoaste o parte importanta a „lumii bune” de acolo, prin intermediul prietenului sau doctorul Lower si al profesorului Robert Grove.

Desi studiase medicina mai mult de curiozitate si pentru a-si mari cunostintele, Marco da Cola ajunge sa profeseze, desi isi propusese sa nu-is castige existenta in felul acesta. Cazul care ii atrage cel mai mult atentia si care il va tine ocupat este cel al unei femei in varsta, numita Anne Blundy, mama servitoarei dr. Grove, pentru mai mult timp, desi stia foarte bine ca nu va fi platit.

 

          LIBRARIE ONLINE

 
   » 2Suflete.ro - Matrimoniale, prietenii, intalniri, Anunturi matrimoniale, Relatii, dating online, gratuit, femei, barbati - Perechea ta online  
   » MyLink.ro -Director web, ghid Internet in imagini, catalog web, linkuri verificate manual  
Cazare Valcea - Pensiune si Restaurant Vladesti

  Ultimul update Mi - 28.ian.2013